Surf naar

WeMedia

Auto Bild levert leads

Het Duitse Auto Bild is een fenomeen. Begonnen als een magazinetitel kent het intussen tal van afgeleide bladen en is het aanwezig op zowat elk denkbaar platform. Met hallucinante bereikcijfers tot gevolg. Verdere groei zal volgens de uitgever komen uit… leads.

“Auto Bild ontstond in 1986 als een magazinetitel. Nu is het een multiplatform en multichannel merk.” Uitgever Hans Hamer vat de evolutie die Auto Bild in 30 jaar doormaakte in twee zinnen samen. Het feit dat het kan ‘profiteren’ van zijn bekende krantenbroertje Bild hielp, maar het daartoe beperken zou veel te kort door de bocht zijn. Auto Bild is vandaag immers aanwezig in 32 landen en kent tal van afgeleiden.

Waar het ‘basismerk’ zich focust op nieuwe wagens en lezers nuttige info geeft bij aankoop van een wagen (vergelijkende tests, een overzicht van prijzen,…), gaan de zusterbladen in op een specifiek aspect van autorijden. Zo zijn er een tiental neventitels met ronkende namen als Auto Bild Klassik en Auto Bild Tuning. “Het segment van de classic cars groeit enorm”, pikt Hans Hamer er eentje uit. “Wij richten daarom speciale rallies in en reiken awards uit.”

Ook op digitaal vlak maakt het merk deel uit van het kop-peloton. Niet alleen is de website, inclusief een veelbekeken videokanaal Auto Bild.tv, optimaal te bekijken op elk device, het magazine is ook op iPad beschikbaar. Opmerkelijk: abonnees worden extra verwend in een VIP-lounge, die hen exclusieve voordelen, kortingen en wedstrijden biedt.

Hans Hamer besluit: “Auto Bild is marktleider op elk kanaal. In Duitsland alleen bereiken we 6,5 miljoen lezers per maand en hebben we 12,3 miljoen gebruikers per maand, over al onze platformen heen. In de laatste tien jaar is het bereik van de hele Auto Bild-familie zo goed als verdubbeld.”

En nog ziet de uitgever groei: “Het gaat niet langer om content en advertenties”, zo zegt hij. “We stellen ons meer en meer de vraag hoe we leads kunnen genereren en die aanleveren aan automerken en verdelers. Onze business wordt een transactie business en dat zal de komende jaren voor een stijgende omzet zorgen.”

Print Friendly, PDF & Email