Surf naar

WeMedia

Automotive scoort beter met magazine media

Het voordeel van een groot land als Duitsland is dat grote, langlopende onderzoeken mogelijk zijn. Enkele uitgevers hebben daar samen een megastudie opgezet naar allerlei aspecten van magazine media*.

Op basis van 906(!) merkanalyses bleek dat de ROI van dagbladen gemiddeld 64% hoger is dan die van televisie, terwijl magazines deze bijna verdubbelden (+97%). Het is niet onredelijk om te concluderen dat een groot deel van deze 906 campagnes effectiever geweest zou zijn indien men een deel van het televisiebudget in andere media had geïnvesteerd.

Voor automerk Mercedes werd specifiek gekeken naar de effectiviteit van ver’­schillende combinaties van media op KPI’s als bekendheid, ‘likeability’ en aan’­koopbereidheid. Een ruimere mediamix leidt vaak tot een hogere bekendheid leidt en zo ook in deze case: inzet van magazines + dagbladen + online + televisie deed de bekendheid het meeste stijgen. Interessant genoeg was voor ‘likeability’ en aankoopbereidheid van Mercedes de combinatie zonder televisie het effectiefst: magazines + dagbladen + online.

 

De BMW case is interessant omdat het een gecombineerde print/online campagne betreft. De online advertentie was een video die de nieuwe BMW in actie laat zien. De print- en de online-advertentie werden getest op herkenning, herinnering, branding, genomen/-geplande actie en aantrekkelijkheid (appeal). Ten opzichte van de benchmark scoorde de BMW campagne op alle punten bo’­vengemiddeld. Opmerkelijk genoeg overstegen de resultaten van de print adver’­tentie die van de online video op alle KPI’s, behalve op aantrekkelijkheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer lezen over ROI? Klik hier

* Sinds een aantal jaren loopt in Duitsland een zeer groot onderzoeksproject naar de effectiviteit van magazine media, de Ad Impact Monitor (AIM). Een onderdeel daarvan is de Ad Tracking and BrandTracking Study. De Ad Tracking beoordeelt creatief werk, terwijl de Brand Tracking studie mediastrategie onder de loep neemt.

Print Friendly, PDF & Email