Surf naar

WeMedia

Bon Appétit maakt podcast over koken

Meer dan 60 jaar oud, maar ‘booming business’ als nooit tevoren. Dat is in het kort het verhaal van het Amerikaanse culinaire magazine Bon Appétit. Met een podcast in de hoofdrol…

Een culinair magazine jaar na jaar doen boomen in internettijden… Bon Appétit bewijst dat het kan. De tijd heeft duidelijk geen vat op dit magazine dat startte in 1956 en sinds 1993 deel uitmaakt van de groep Condé Nast.

Het magazine slaagt erin om zowel in print (meer dan 1 miljoen abonnees!) als online een merk neer te zetten. En dat merk, dat blijft maar groeien. De inkomsten stegen tussen 2011 en 2015 met maar liefst 80%. In 2016 lag het aantal verkochte reclamepagina’s 7% hoger dan een jaar eerder.

Het zorgt ervoor dat het in 2013 én 2017 door Ad Age werd uitgeroepen tot Magazine van het Jaar. In 2015 viel hen – door hetzelfde vakblad – de bekroning van Magazine Brand of the Year te beurt. Kers op de taart (sic) was wellicht de bekroning in ‘General Excellence’ bij de National Magazine Awards in 2017.

Maar wat maakt Bon Appétit nu zo bijzonder?

Het unieke karakter van het medium komt waarschijnlijk van de unieke combinatie van uitstekend redactioneel materiaal en een aantrekkelijke look ’n’ feel en dat binnen een goed afgebakende sector. Bon Appétit brengt niet alleen de restaurantscène in de Verenigde Staten en belangrijkste steden erbuiten (Parijs, Londen, Mexico City) in beeld, het biedt een blik achter de schermen bij de grootste chef-koks wereldwijd, geeft heel wat recepten en besteedt aandacht aan de cultuur die rond gastronomie hangt.

Zoals gezegd schuwt het daarbij de nieuwste technologie niet. De website is duidelijk mobile first: recepten zoek je op je smartphone of tablet… En op de belangrijkste sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en YouTube) is het merk ook terug te vinden. Maar dé manier waarop het een totaal nieuw publiek aanspreekt, is de podcast Bon Appétit Foodcast. Via audio een zo visueel gegeven als gerechten en gastronomie tot bij een publiek brengen: il faut le faire! Elke woensdag wordt een nieuwe aflevering live gezet en zo is Bon Appétit erin geslaagd om een momentum te creëren. Video wordt dan weer volledig geïntegreerd in de webpagina’s, niet in het minst op de receptenpagina’s.

Maar ook in print is het vernieuwing troef. Door de rubrieken, de look van het blad of door het creëren van – ook daar – momentums. Zo is de jaarlijkse ranking van ‘Best New Restaurants in the US’ iets waar telkens weer naar uitgekeken wordt.

Je product blijven aanpassen aan de noden van je publiek én een nieuw publiek aanspreken met andere kanalen… het blijkt alvast in dit geval de sleutel tot succes.

Zin in andere magazines in de kijker?

Print Friendly, PDF & Email