Surf naar

WeMedia

ESSAY: Een dag uit het leven van magazinelezer Elise in 2025

7u. Elise wordt wakker wanneer haar favoriete muziek uit haar smartphone weerklinkt. “Leuke keuze heeft de app van Focus Knack deze ochtend voor me gemaakt”, mompelt ze zachtjes terwijl ze de oogleden voorzichtig opent. Niet verwonderlijk natuurlijk. De app baseert de selectie van de songs op alle profielgegevens van Elise waarover het beschikt.

Na enkele minuten soezen is het tijd om aan de dag te beginnen. Elise heeft zin in een gezond ontbijt en gaat daarvoor te raden bij de ontbijtideetjes uit de ‘Gezond ontbijten’-app van Goed Gevoel op het schermpje van de koelkast. Het wordt een combinatie van muesli, yoghurt en extra veel fruit. Een ideale energieboost!

Tijd om wat aan te trekken. Elise heeft vandaag een belangrijke externe meeting. Ze besteedt dus extra aandacht aan haar outfit en haar make-up, neemt snel een selfie in 3D en laat zich beoordelen door haar vriendinnen die zoals steeds de ‘Ideale outfit’-app van Flair aanstaan hebben.

8u30 In de metro scrollt Elise door de actualiteit via haar uurwerk. Knack.be is haar informatiebron. Op het scherm van het zitje voor haar ziet ze de weersverwachting van vandaag. Plots verschijnt er een aankondiging: binnen drie maanden geeft de razend populaire groep The Dramatically Hap een optreden in de stad. “Even de laatste single beluisteren via de app van Humo”, denkt Elise. Ze is overtuigd en reserveert via de app meteen haar tickets.

12u. Tijd voor een pauze op het werk. Via haar speciale contactlenzen ziet ze dat Dag Allemaal haar wat nieuwtjes heeft toegestuurd. Hollywoord gossip uiteraard. Enkel daarop is ze geabonneerd.

18u. Na het werk gaat Elise nog even langs bij de tandarts. In de wachtzaal neemt ze een van de flexibele schermen die op het tafeltje liggen en kiest voor een nummer van Actief Wonen. Misschien moet ze haar woonkamer binnenkort maar eens onder handen nemen…

19u. Eindelijk thuis! Elise ploft moe in de zetel. Haar huisrobot brengt haar snel een glaasje witte wijn en het superdikke herfstmodenummer van Marie-Claire. Elise bladert door de ‘bijbel’ en bekijkt enkele van de videoreportages van modeshows die zich in het magazine bevinden. Voor ze dankzij de Libelle-app het recept van een ‘snel klaar’-maaltijd vindt, scrollt ze al even door TévéBlad op haar televisie. “Kijk je straks ook naar de film op Eén”, stuurt ze haar beste vriendin een instant message. “Kunnen we tegelijkertijd bijkletsen in de Flair Community…” Al moet ze natuurlijk eerst nog een verjaardagscadeau voor haar vriend scoren. Een hologram van de nieuwste bikinibabe van P-magazine zou hij waarschijnlijk leuk vinden. Maar zelf is ze nog niet overtuigd… 

* Een essay is een beschouwende prozatekst of een artikel voor krant of tijdschrift, waarin de schrijver zijn persoonlijke visie geeft op hedendaagse verschijnselen, problemen of ontwikkelingen.

Print Friendly, PDF & Email