Surf naar

WeMedia

Even kennismaken: Marc Dupain

Marc Dupain is de nieuwe algemeen directeur van The Ppress, de vereniging van uitgevers van de Belgische publieksbladen, vakpers, gratis en online pers en initiatiefneemster van deze website. Hij volgt Alain Lambrechts op die na 23 jaar op pensioen gegaan is.

Marc Dupain begon midden augustus aan zijn missie en kijkt ernaar uit zich te verdiepen in de sector van de periodieke pers: “Het is een boeiende uitdaging om The Ppress en haar leden in deze periode van digitale omwenteling te mogen vertegenwoordigen. We hebben in ons land veel sterke en mooie mediaproducten die hun verhalen op almaar meer manieren vertellen aan hun publiek en er een emotionele band mee opbouwen. Hoe sterker we verenigd zijn, hoe beter we de belangen van de sector kunnen verdedigen.”

Dupain is Licentiaat in de Rechten, maar werkte nagenoeg zijn hele carrière in de media. Hij startte aan de balie van Tongeren om via Test-Aankoop aan de slag te gaan bij Medialaan, achtereenvolgens als journalist, nieuwsmanager, hoofd Levenslijn en hoofd Public Affairs. Gedurende de laatste jaren was hij consultant. Marc Dupain komt uit Tongeren, waar hij ook woont, en is vader van twee studerende zonen.

Print Friendly, PDF & Email