Surf naar

WeMedia

Franse uitgevers zeggen ‘non’ tegen ad-blockers

Het lijkt erop dat in de strijd tegen ad-blockers de harde aanpak de betere is. Geen fluwelen handschoentjes voor de Franse uitgevers, die gemeenschappelijk diverse strategieën uittestten om hun advertentie-inkomsten te beschermen. Variërend van het volledig ontzeggen van toegang tot de content tot pogingen om te overtuigen de ad-blocker uit te schakelen.

Gedragsverandering bleek vooral het gevolg van de strenge benadering en minder van de ‘s’il vous plaît’-aanpak: totale blokkade leidde bij een sport-uitgave tot 40% uitschakeling van ad-blockers. Zoals we al zagen bij de Duitse initiatieven (klik HIER voor artikel over Gruner + Jahr) is de mate van succes ook afhankelijk van het soort publiek van het mediamerk: sommige groepen zijn bewustere gebruikers van ad-blockers dan andere en zullen minder geneigd zijn om toe te geven. Deze verschillen in publiek waren een van de redenen waarom de Franse uitgevers niet voor eenzelfde benadering voor iedereen gekozen hebben.

Uit deze test bleek overtuigend dat hoe duidelijker de toegevoegde waarde voor de lezers is, des te meer deze bereid zijn om ad-blockers uit te schakelen, wanneer ze onder druk gezet worden. Volgens Ipsos-onderzoek heeft 33% van Franse internetgebruikers een ad-blocker geïnstalleerd.

Onderdeel van de actie van de uitgevers is ook het opschonen van hun websites, zodat er minder intrusieve en meer relevante kwaliteitsadvertenties op staan. Daarmee nemen ze hun verantwoordelijkheid om de irritatie bij bezoekers te beperken. De uitgevers plannen nog verdere acties om ad-blockers te bestrijden.

Bron: Digiday

 

Print Friendly, PDF & Email