Surf naar

WeMedia

Gunn Report onthult magisch recept voor succesvolle printreclame

Een goede printadvertentie is een combinatie van een ‘straight visual’ (rechttoe rechtaan) en een ‘bent headline’ (kromme kopregel). Of vice versa: een rechttoe rechtaan kopregel met een kromme visual. Dat bewijs levert het Gunn Report nogmaals. Hoe de combinatie garant staat voor creatief succes is het gemakkelijkst uit te leggen aan de hand van enkele voorbeelden. Een eenvoudig beeld (beauty shot) van een Porsche die op hoge snelheid rijdt, is een ‘straight visual’. De gebruikte kopregel “Think of it as a Mercedes with Tabasco sauce” is krom. “How refreshing. How Heineken” is een straight kopregel. Een bouwvakker voorovergebogen met de aanstootgevende bilspleet dichtgepleisterd is een kromme visual. Net als een duif die onder de vogelpoep zit. 

aa98bd67d4095c154fb68822e77f29e0

9c95cb68e93fabca4021f1fb645f90ef

Een straight beeld, gecombineerd met een straight kopregel is per definitie saai. Dat wil zeggen dat de lezer de pagina meteen zal omslaan. Andersom zorgen een kromme visual en kromme headline voor verwarring. Dan zal er geen communicatie zijn.

Jim Aitchison presenteerde deze elementaire formule voor het creëren van krachtige printreclame al in 1999 in zijn boek “Cutting Edge Advertising”. Het Gunn Report blijft de vier verschillende edities online steeds verversen waarbij de Bent/Straight-formule wordt bewezen met telkens 50 van de meest gelauwerde printadvertenties wereldwijd.

ddc05a18d5b0a035d44fd941a0098b24 

Volgens het Gunn Report is de Bent/Straight-formule voor print een van de meest waardevolle geschenken die een jonge copywriter of art director kan krijgen, omdat het creativiteit in print echt simplificeert tot de kern.

Er zijn vier verzamelingen, waarvan de 4e bestaat uit ‘golden oldies’ uit de 60’s, 70’s en 80’s. Zoals deze hier:

elvis week

Wegens het grote succes van de Bent/Straight-edities, maakt The Gunn Report hiervan nu een vast onderdeel van de website. Het doel? Alle creatieven een referentie bieden op printgebied en hen blijvend inspireren tot het creëren van prachtige printadvertenties.

Bekijk de beste campagnes wereldwijd hier: http://www.gunnreport.com/content/bent-straight/

 

Print Friendly, PDF & Email