Surf naar

WeMedia

Hoe verbetert u de impact van native advertising: 5 tips

Native advertising is een relatief nieuwe reclametechniek. Nogal wat adverteerders en reclamemensen (als we Harry Demey mogen geloven) worstelen dan ook met de uitwerking ervan. Wij geven 5 tips, gebaseerd op impactmetingen van de Persgroep Advertising en input van IP.

  1. Hoe interessanter het artikel, hoe sterker de impact

Kies een aantrekkelijk onderwerp voor de doelgroep van het blad of de website waar de native advertising verschijnt. Deze techniek stoort de consument niet, op voorwaarde dat de content een meerwaarde heeft. Dit heeft een duidelijk effect op de impact. Lezers die de artikels interessant vinden schatten product en merk een stuk hoger in.

  1. Voer geen promotie

Een logisch gevolg van bovenstaande tip: gebruik native advertising niet om aan promotie te doen. De techniek is niet geschikt om aan sales te doen, wel om consumenten te laten kennismaken met een product of merk. Wie salesdoelstellingen heeft, combineert native advertising best met een advertentie in hetzelfde nummer van het magazine of bannering op dezelfde site.

  1. Geloofwaardigheid is de sterkste booster voor de native campagne

Geloofwaardigheid is essentieel. Deze hangt echter zowel af van de sterkte van het merk als van de reputatie van het medium. Als adverteerder denkt u dus best na voor u met een bepaalde titel of site in zee gaat.

  1. Wees transparant

Native advertising werkt beter wanneer het als dusdanig wordt vermeld. De consument in het ongewisse laten leidt tot verwarring, hem bewust misleiden tot een negatieve bijklank.

  1. Blijf de lezer boeien

Hoe meer artikels gelezen worden, hoe positiever de houding tegenover het product en het merk. Zowel imago als aankoopintentie liggen een stuk hoger bij ‘trouwe’ lezers dan bij de lezers van slechts 1 artikel. Het is dus belangrijk om inhoudelijk sterke en vlot leesbare stukken te schrijven die de lezers vasthouden doorheen het volledige verhaal. En hen zin geven in het volgende stuk.

Deze tips werden samengesteld op basis van een artikel in Backstage van IP (nr 40, maart 2016) en impactmetingen die de Persgroep Advertising uitvoerde.

Deze laatste maakte ook een whitepaper met een checklist voor u met native advertising start. Download hier 

We vroegen Harry Demey (LDV United) om zijn mening over native advertising. Lees zijn column en geef uw mening 

 

Print Friendly, PDF & Email