Surf naar

WeMedia

Humo: Vlees van bij ons

Wie had gedacht dat ijzer zo op je tong kon smelten? 

 

“Ik alvast wel. Ik zie me aan tafel zitten als kleine jongen, terwijl mijn pa een mooi stukje vlees op zijn bord toont: “Dit stukje ijzer gaat subiet smelten op mijn tong.” Ik kijk vol ongeloof, want nergens is er iets te zien dat op ijzer lijkt. Nu weet ik wel beter. Dat vlees vol essentiële voedingsstoffen zit zoals eiwitten, vitamine B12 en – jawel – ijzer. Het is zo voedzaam dat ik gerust eens kan afwisselen met een slaatje of een stukje vis, zoals een echte flexivoor. Om nadien weer naar hartenlust te genieten van een lekker stukje vlees. Zo mis ik niets van al het goede dat erin zit.”

 

Humo 18/02/2014, bladzijden 18 & 19

Adverteren in Humo? Klik hier. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email