Surf naar

WeMedia

Interactieve magazines: de kortste weg naar verkoop

Interactieve magazines breken de komende jaren zeker door. De opmars van ‘wearables’ en online ‘wallets’ (kleine betalingen) betekent een nieuw tijdperk voor magazine media. En voor magazine adverteerders. Het wordt consumenten namelijk uitermate gemakkelijk gemaakt om direct in actie te komen. En de drempel tot aankoop wordt steeds lager.

De nieuwe NFC tags (wat staat voor ‘new field communication tags’) die BMW inzet, maken gebruik van technologie die in de meeste smartphones standaard aanwezig is. Geen app meer downloaden dus. Eén keer tikken met het apparaat op de advertentie is voldoende om de lezer naar de meest relevante content te leiden. In de recentste editie van de kwartaaluitgave ‘Spiegel Wissen: Das Auto von Morgen’ werd de eerste BMW-advertentie geplaatst.

De mogelijkheden van interactieve magazines zijn eindeloos en gaan onze verbeelding zeker nog te boven. Enkele ideeën: je ziet een geweldige handtas in de modereportage: meteen kopen! De review van een nieuw album klinkt goed? Beluister meteen een track sample. Een doelpunt gemist gisteravond? Bekijk het gewoon even via de achterpagina. Een goed recept gezien? Zet de boodschappenlijst direct in je smartphone. Enzovoort.

De NFC tags maken het voor adverteerders mogelijk om consumentengedrag en leads nauwkeurig te volgen. De reacties van lezers worden daartoe in een ‘cloud-based’ software platform geregistreerd.

Op dit moment wordt ook veel gewerkt met augmented reality (AR), dat via beeldherkenning met een vooraf gedownloade app de digitale content activeert. Als de zogenaamde ‘wearables’ (bv. smartwatches) gemeengoed worden, gaan we over op ‘visual browsing’: je activeert de content door er alleen maar naar te kijken.

Contentmakers en adverteerders verdiepen zich best zo snel mogelijk in de vraag hoe een zo hoog mogelijke conversie tot stand gebracht wordt. Welke content verleidt de consument tot verdere actie en het hoogste engagement? Interactieve magazines die Blippar (een bekende AR-tool) gebruiken, hebben gemiddeld een conversie tussen 10 en 30% (d.w.z. dat 10-30% van de oplage interactief gebruikt wordt). Dat kan oplopen tot 85% in het voorbeeld van het Engelse Dr Who Magazine.

Uiteraard blijft de sleutel tot succes van al deze nieuwe technologieën: goede content. Volgens Blippar moet content zowel vermakelijk, waardevol als informatief zijn voor de consument. Dat is voor magazine media een vanzelfsprekendheid.

Bron: http://mobilemarketingmagazine.com/bmw-tamoco-nfc-magazine-ad, EMMA Magazine

Print Friendly, PDF & Email