Surf naar

WeMedia

Kris Coumans (Mercedes-Benz): magazinefan gekroond tot Media Advertiser of the Year

Na twee eerdere nominaties op de AMMA Awards, mag Kris Coumans, de marketing manager van Mercedes-Benz Belux, zich Media Advertiser of the Year noemen. Als adverteerder liet Mercedes-Benz zich de voorbije jaren vooral opvallen door zijn mediacreativiteit, ook in magazines.

“Als internationale onderneming werken we uiteraard met heel wat materiaal dat al vaste vorm heeft gekregen in het buitenland”, zegt Kris Coumans. “Daarom geef ik onze bureaus steeds de uitdaging mee om de creatie van het materiaal zelf te vergeten en zich toe te spitsen op creatieve manieren om het materiaal aan te wenden.”

In outdoor leidde dat al eens tot echte auto’s die aan een affiche vasthingen, maar Mercedes-Benz trekt de lijn ook door in magazines met tabernakels, city guides of andere speciale formaten. “We onderscheiden twee manieren om creatief met magazines te zijn. Ten eerste met de speciale formaten, zo’n mooi tabernakel van de Mercedes CLS kan je zo uit het magazine halen en aan de muur hangen als poster. Als automerk is niets zo dankbaar als een magazine en het blijft lang liggen op de salontafel of in de wachtzaal. Ten tweede werken we ook graag met partnerships.”

Mercedes-Benz zette op dat vlak ook zijn eerste stappen in native advertising, bijvoorbeeld met het redactionele Bedrijfswagenkompas (naar analogie met het Salariskompas) via Roularta Media Group (voor Trends).

Looking for more articles concerning Mercedes ?

Adweek toont mooie magazinecases

Automotive scoort beter met magazine media

Print Friendly, PDF & Email