Surf naar

WeMedia

MacGuffin, beste magazine van 2016

2016 loopt op z’n laatste benen. Tijd om alvast terug te blikken, dachten ze bij Stack. De Engelse verdeler van onafhankelijke magazines wereldwijd reikte onlangs voor de tweede keer z’n Stack Awards uit. De hoofdprijs gaat naar MacGuffin (maar laat ons eerlijk zijn: alle titels zijn het ontdekken waard).

Magazinemedia.be ziet het als zijn taak om u met de regelmaat van de klok van de nieuwste trends in magazine medialand op de hoogte te houden. Uiteraard zorgt het buitenland daarbij voor de nodige inspiratie en dan zeker ‘the best of the best’. Stack, dat wereldwijd onafhankelijke magazines verdeelt, reikte eind november zijn Stack Awards uit. Die bekronen – u raadt het al – de beste onafhankelijke magazines wereldwijd.

En of daar kwaliteit tussen zit. Neem nu het Nederlandse MacGuffin. Dat wint de award voor Magazine of the Year. Het dankt dat aan de – aldus de jury – mooie mix tussen intelligentie en fun die het blad uitstraalt. MacGuffin haalt het van Ladybeard en The Gentlewoman.

Bekijk de argumentatie van de jury voor MacGuffin hier.

Nieuwkomer van het jaar is Real Review. Dit architectuurmagazine met als motto ‘exploring how design shapes society’ verschijnt tweemaandelijks. Het laat Racquet en Ladybeard achter zich.

Bekijk de jury-argumentatie in deze video.

Tot slot pikken we er nog de Cover of the Year uit. Die gaat naar Parterre de Rois met een op z’n minst opvallende cover. Water en Shellsuit Zombie  moeten het onderspit delven.

Bekijk hier de video van de argumentatie voor de Cover-award.

Bekijk de sfeerreportage:

Stack Awards Judging Day from Steven Watson on Vimeo.

Meer info op de website van Stack

 

Print Friendly, PDF & Email