Surf naar

WeMedia

Magazine in de Kijker: Pop-Up Magazine

Een magazine in de kijker dat geen magazine is? Anno 2018 is het mogelijk. Toch met Pop-Up Magazine, wat we het best als een live magazine kunnen omschrijven. Niet op papier, niet online, wel volledig live…

“Dit is waar ons verhaal begon. Een kleine groep besliste om een ‘live magazine’ te maken. Schrijvers, radio producers, fotografen, filmmakers en illustratoren zouden nieuwe verhalen brengen in een mix van media. Verhalen over wetenschap, politiek, popcultuur, sport, sociale problemen, muziek, business, kunst, criminaliteit, technologie, eten en nog zoveel meer. De nacht zou deze verhalen tot leven brengen, op de manier zoals een klassiek magazine dat doet, en eindigen bij de bar waar de ‘cast’ en het publiek elkaar beter kunnen leren kennen. Niets zou opgenomen worden. Om het te zien, zou je erbij geweest moeten zijn.”

Dit is hoe het team van Pop-Up Magazine het project omschrijft. Een project dat inmiddels succesvol is gebleken. Het was midden oktober immers aan zijn eerste ‘internationale stop’ toe, tien jaar na de start. Die eer was weggelegd voor Toronto, na eerdere passages van het Amerikaanse magazine in o.a. San Francisco, New York, Los Angeles, Washington DC, Atlanta, Austin, Boston, Chicago, Portland, Seattle en New Orleans. Zo’n voorstelling is dan telkens te vergelijken met een nieuwe editie van een magazine…

Van event naar print

“Onze voorstellingen komen tot leven met film, animatie en fotografie die geprojecteerd worden boven de scene, waar een band voor live muziek zorgt, bijgestaan door een journalist die zijn verhaal brengt”, aldus uitgever Chas Edwards. “Sommige van die verhalen lijken zo uit een klassiek magazine te komen, zoals een column, een redactionele cartoon of een how-to-rubriek.”

Echt geen papier dus. Of toch wel? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 2014 heeft Pop-Up Magazine ook The California Sunday Magazine. Dat brengt soortgelijke verhalen in artikels en fotografie. Het blad wordt meegestuurd met een selectie van de oplage van zondagsbladen Los Angeles Times en San Francisco Chronicle.

Van event naar print dus… Zo kan het ook.

Meer info: https://www.popupmagazine.com

Meer inspiratie? Dit zijn onze andere magazines in de kijker:

Print Friendly, PDF & Email