Surf naar

WeMedia

Magazines: de natuurlijke habitat van branded content

In Nederland is het aandeel van branded content fors toegenomen tot naar schatting 15% van reclamebestedingen, zo zegt de Nederlandse magazinefederatie (GPT). Branded content, non ad advertising, native advertising. Hoe je het ook wilt noemen, het gaat om een mengvorm van redactie en een commerciële insteek, om editorial content met een commerciële boodschap. Een vorm van adverteren die zijn oorsprong vindt in magazines en daar nu ook nog als een vis in het water is.

Dat adverteerders steeds vaker een vorm van branded content kiezen in magazines, is niet meer dan logisch. Magazine media lenen zich er uitsteken voor: ze bieden de ideale combinatie van targeting en engagement. Relevante content wordt aan een specifiek omschreven doelgroep aangeboden op het ideale, door de lezer zelf bepaalde moment.

Content marketing, waar branded content een onderdeel van is, zit de laatste jaren duidelijk in de lift. Adverteerders zoeken er hun heil in als alternatief voor de traditionele reclame. Wanneer content marketing goed wordt ingezet, betekent het voor de adverteerder een win-winsituatie: hij kan z’n boodschap kwijt op een manier waarvoor de doelgroep openstaat.

Discussies over content marketing worden vaak gereduceerd tot owned en earned media. Daarbij wordt echter een belangrijke dimensie van content marketing over het hoofd gezien.

“Met je ‘owned media’-verhaal trek je naar je bestaande consumenten”, merkt An Van de Veken op. De Manager Content Advertising bij Sanoma verduidelijkt: “Wil je nieuwe consumenten bereiken, dan heb je baat bij het inzetten van content in een paid-context. Publishers kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Als adverteerder profiteer je dan immers van het bron-effect, van de redactionele content, van het engagement van de lezer en van de competenties van de uitgever in het contact met de lezer.”

Omdat goede voorbeelden het beste bewijs zijn van de kracht van branded content, heeft men in Nederland een boekje samengesteld met allerlei cases. U vindt er ook de voorwaarden voor succes en waardevolle tips en suggesties die kunnen helpen om branded content in magazine media op de juiste manier onderdeel van uw communicatiemix te maken. Het (digitale) boekje vind u hier.http://www.magazines.nl/nl/magazine_brandedcontent#p=1

 

Een aanverwant begrip is native advertising. Daarover hebben wij bij Magazine Media onlangs een handzaam boekje gepubliceerd met eigen Belgische cases. Lees hier de 9 tips van experts voor native advertising.

Print Friendly, PDF & Email