Surf naar

WeMedia

Marcel Vanthilt: “ Magazines onontbeerlijk in informatietsunami”

De host van MAGnify 2019 is voor het tweede jaar Marcel Vanthilt, bekend tv-gezicht en muzikant. We waren dan ook benieuwd naar zijn leesgedrag en hoe hij muziekbladen heeft zien evolueren.

WEMEDIA_logo_Magnify

Meer Marcel Vanthilt? Kom op 3 oktober naar MAGnify 2019!
Schrijf u nu in via www.magnify.be

Hoe kijkt u naar magazine media?

Ze zijn onontbeerlijk in de huidige tsunami aan informatie, aan korte nieuwsflashes, aan breaking news en aan ‘snellehapnieuws’. Om dat alles te kaderen heb je nood aan achtergrondinformatie en analyses die je enkel in magazines en weekendkranten vindt.

Ik ben opgegroeid in een sociale familie. We hadden een krant – de Volksgazet – en een weekblad – ABC. De informatie was gekleurd zodat we maar een kant van het nieuws kregen. Fake news is dus van alle tijden, maar tegenwoordig zijn magazines zowat de enige die nog betrouwbaar zijn.

Welke magazines leest u?

Knack heeft met z’n drie bladen in een pakket een gouden formule te pakken. Daarnaast lees ik nog heel wat muziekbladen, zoals Uncut, Q Magazine, Mojo en Oor, en ook bladen over classic cars. Echte nichebladen dus.

Ik herinner me nog de komst van Q Magazine. Dat was voor het eerst een muziekblad dat er redelijk ‘stylish’ uitzag. Tegenwoordig heeft elk genre zijn blad… Geweldig zijn ook de cd’s die ze erbij geven. Zo zijn ze voor mij een gids en inspiratiebron.

Nog een opmerkelijke anekdote?

Toen ik bij MTV werkte en de zender in heel Europa te zien was, kwam er haast dagelijks wel een journalist aanschuiven voor een interview. Na een aantal interviews was de pret voor mij er wat af en begon in mijn antwoorden te verzinnen. Het zou me dan ook niet verwonderen dat er in Finland in een blad heeft gestaan dat ik als postbode de overtocht naar Engeland had gemaakt en zo in Londen was terechtgekomen… Fake news avant la lettre dus…

 Marcel Vanthilt portrait Marcel Vanthilt

Ga naar www.magnify.be voor meer informatie over het event, zoals de sprekers en om u in te schrijven.

Lees ook de interviews met de MAGnify keynote speakers:

Print Friendly, PDF & Email