Surf naar

WeMedia

Marcus Rich: “Wees beducht dat andere media hun tanks niet op uw gazonnetje parkeren”

Vervolg van het interview met Marcus Rich, CEO van Time Inc. UK, een van de meest innovatieve uitgeverijen ter wereld met onder andere het gerenommeerde Time Magazine in hun portfolio. Over zijn geloof in magazines, de unieke krachten die uitgevers in handen hebben, programmatic buying voor print en zijn advies aan Belgische uitgevers en adverteerders. 

– Lees ook DEEL 1 “Het belang van een kwalitatieve, veilige context mag niet onderschat worden” –

Wat is de beste reden om vandaag de dag nog in magazine media te adverteren?

De flexibiliteit en opportuniteit die onze merken te bieden hebben en het potentieel om samen te werken, hand in hand, met enkele van de meest geliefde merken ter wereld. Om unieke content partnerships te co-creëren waarmee ons gepassioneerde publiek voor adverteerders toegankelijk wordt, op een manier die aantrekkelijk, onderhoudend en nuttig is voor consumenten.

Adverteerders en bureaus kunnen beter gebruik maken van magazine media door echt met uitgevers samen te werken. Om reclame te creëren die hun merk geliefd zal maken. Wij uitgevers zijn op ons best wanneer we kunnen samenwerken.

Hoe kijkt u naar programmatic buying voor magazine media?

De digitale onderdelen van magazine media bieden al significante mogelijkheden voor programmatic. We hebben hier ook naar gekeken voor print, logisch als je bedenkt dat we steeds op zoek zijn om adverteren bij ons zo efficiënt mogelijk te maken voor alle klanten. Wat we ontdekt hebben is dat onze grootste krachten als medium betekenen dat het automatiseren van de inkoop van standaard magazineformaten complexer wordt. Bijvoorbeeld wanneer adverteerders relevante context voor hun merk willen benutten. Of wanneer bepaalde titels opzettelijk gekozen worden vanwege hun tone of voice. Het is wel iets waar we mee bezig blijven met collega-magazinebedrijven binnen de PPA (de Britse magazinefederatie, nvdr.) en ook met nationale dagbladgroepen.

U bent voorzitter van magazinemarketingplatform Magnetic Media. Wat vindt u het belang van zijn missie?

Het zijn uitdagende tijden voor onze sector: verschuiving in reclamebestedingen, de strijd om de aandacht van de consument en de korte termijn focus van marketeers. Als magazine-sector de krachten bundelen onder begeleiding van Magnetic is ongelooflijk belangrijk, vooral gegeven de macht van de duopolie Google/Facebook. Alleen door samen te werken zijn we in staat marketeers te onderwijzen over de effectiviteit van magazine media en hen te helpen om het huidige denken te herzien. Magnetic speelt hierin een fundamentele rol.

Heeft u een boodschap voor de Belgische adverteerders en uitgevers?

Ken uw krachten. Er zijn voor adverteerders en voor uitgevers veel nieuwe en opwindende opportuniteiten om te innoveren. Maar wees beducht dat andere media hun tanks niet op uw gazonnetje parkeren.

Deel 1 van dit interview vindt u hier

Lees ook onze andere interviews:

Print Friendly, PDF & Email