Surf naar

WeMedia

Modern Farmer: cultmagazine, niet alleen voor boeren

Modern Farmer magazine cover bisonBij ons hebben we Landbouwleven. Internationaal is The Furrow – het magazine van tractorproducent John Deere – bekend. Maar een van beide vergelijken met Modern Farmer zou wel heel kort door de bocht gaan. De laatste titel speelt immers in op de toegenomen aandacht voor gezond bereide voeding en de afkomst van de ingrediënten. Petit détail: het werd gestart in … 2013.

In de Verenigde Staten is Modern Farmer een cultfenomeen en stilaan meer dan dat. Het magazine, dat in april 2013 het leven zag, was dit jaar een van de vier bekroonde magazineprojecten in de categorie ‘General Excellence’ op de National Magazine Awards en dat is geen toeval.

Het concept is immers uniek. Modern Farmer – met de passende baseline Farm Food Life – richt zich immers zowel tot wie bij de productie van het voedsel betrokken is (boeren, ‘wannabe’ boeren, chefs, koks…) als tot consumenten. Van boerderij tot eettafel…

En dat met reportages, inspiratie, interviews, alles in een klassieke lay-out met een hoekje af. Zoals de uitgever het zelf zegt: “Modern Farmer begrijpt dat een tomaat nooit enkel een tomaat is. Het is ook een politiek en dieppersoonlijk statement over hoe we willen zijn en over de wereld waarin we willen leven.” Het verschijnt op kwartaalbasis.

Zoals het ‘modern farmers’ betaamt, schrikken ook de uitgevers niet terug voor nieuwe technologie. Elk nummer van het magazine is digitaal te verkrijgen, er is een e-shop (met vooral merchandise), je kan de titel volgen op Twitter, Facebook, Tumblr, Pinterest en Instagram en het heeft een website die verduiveld goed draait. Met als top of the bill… de befaamde ‘goatcam’. Deze webcam waarop geiten te zien zijn, is op z’n eentje goed voor intussen 60.000 pageviews.

Goatcam Modern Farmer

Nog een anekdote om af te sluiten: het magazine kwam er door toeval. De eerste hoofdredactrice – Ann Marie Gardner – was een televisieprogramma aan het bedenken over een magazineredacteur die een een boerenconflict coverde, toen ze besliste om een echt magazine te maken…

Andere inspirerende internationale magazines:

Print Friendly, PDF & Email