Surf naar

WeMedia

Ontdek hier de winnaars van de StuMPA promotie 2014-2015

Die verdediging vond plaats voor talrijke toeschouwers, alsook voor een zeer professionele jury: Diana De Cat (RMG) en Eva Meert (Sanoma), Julien Riviezzo (creatief AIR), Gertjan De Smet (creatief These Days), Dries De bruyn (creatief LDV), Benoît Pirson en Joseph Daulne (docenten), Danièle Vincent (Febelmag) en Damien Lemaire (journalist MM – sponsor van het event – voorzitter).

Deze 18 laureaten, allen laatstejaarsstudenten van het Hoger Kunst-onderwijs grafisch ontwerp/publiciteit uit de 5 deelnemende scholen, werden geselecteerd tijdens de eerste jurybijeenkomst van 18 maart. Tijdens de tweede ronde van 3 april hebben de 18 genomineerden, zowel live als per video, het kaartje van de originaliteit gespeeld om hun project te verdedigen.

Na meer dan één uur verdediging, heeft de jury zich teruggetrokken om te delibereren. De punten werden toegekend volgens 6 criteria: het creatieve idee, de uitwerking ervan, het digitale concept, de link met het magazine, de video en de verdediging van het project. Kort na 16 uur viel de beslissing!

1/ Heeft de Gold StuMPA gewonnen:

Knack

Silke Beurms (LUCA School of Arts Ghent) en haar overduidelijke advertentie “€œBuitenbeeld maar niet vergeten” voor Amnesia International. Bekijk de video HIER.

 

 

2/ Heeft de Silver StuMPA gewonnen:

Sahra Marly (ESA Le 75) en haar ontroerend concept ” Une coupe courte pour une perruque ” voor de vereniging Coupe d’éclat. Bekijk de video HIER.

 

 

 

3/ Hebben de Bonze StuMPA’s gewonnen:

Florence Mullier (ESA Le 75) en haar praktische idee ” Fini les accidents ” voor het magazine Système D.

Bekijk de video HIER.

 

 

 

 

– Lore Van Laethem (Saint-Luc Liège) en haar aansprekende advertentie voor ” Big Pink “.

Bekijk de video HIER.

Silke en Sahra vertrekken in juni naar de Cannes Lions 2015. Florence en Lore ontvangen beiden een persoonlijke uitnodiging voor het prestigieuse CCB gala op 5 juni in Knokke.

 

———————————————————————————————————————————————–

En, last but not least: de Best School Award ging dit jaar naar ESA Le 75, haar creatieve laureaten en haar enthousiaste docenten, Paul Moriau en Paul Van Biesen.

Benieuwd naar de vaststellingen van de creatieven uit de jury na de eerste round? Klik HIER.

Print Friendly, PDF & Email