Surf naar

WeMedia

‘Bonding’, het geheim van effectieve reclame

Magazines en hun lezers: het is en blijft een bijzondere en voor adverteerders ook een zeer lucratieve relatie. Het Magonomics-onderzoek (door Mindshare, Ohal en de PPA) diepte de band tussen magazine en lezer verder uit. En nog belangrijker: men bekeek de impact ervan op de verkopen. De conclusie: magazinecampagnes veroorzaken ‘bonding’ (hechting) met het geadverteerde merk. Meer dan andere media.

“Bonding is cruciaal wanneer een consument tot aankoop overgaat”
Marius Cloete, head of strategy van de PPA

Enkele van de meest opzienbarende resultaten op een rijtje:

  • Advertenties in magazines en redactionele stukken worden beiden even goed opgemerkt door de lezers: 54% geeft achteraf aan content gezien te hebben, ongeacht of de afzender redactie of adverteerder was.
  • 63% van de lezers onderneemt actie (Net Action Score) na het zien van een magazine-advertentie
  • 22% geeft aan een productaankoop te overwegen (vs 12% bij redactionele content)

Bovendien slagen magazines er “beter dan welk ander medium ook“ in om consumenten een band te laten smeden met merken. En dat is een van de belangrijkste factoren in het keuzeproces van een consument bij aankoop van een product.

Met behulp van Millward Browns bekende BrandZ-tool toont Magonomics bovendien aan dat een hogere investering in magazines ‘bonding’ aanzienlijk kan verhogen. Merken die meer dan de gemiddelde 7% van hun mediabudget in magazines besteden, halen ‘bonding’-scores die tot 72% hoger liggen dan van merken met een lager magazinebudget.


 

 

Print Friendly, PDF & Email