Surf naar

WeMedia

Rockmagazine met eigen dating site

In tijden waarin muziek vooral digitaal wordt geconsumeerd, blijft de vraag naar gespecialiseerde magazines op papier meer dan ooit levend. Met Planet Rock is er zelfs een prestigieuze nieuwkomer die alle mogelijke kanalen inzet om een sterk merk te worden.

’t Zijn harde tijden voor de rockmuziek. De afgelopen jaren stierven nogal wat bekende namen uit het wereldje. Maar… zoals het spreekwoord zegt… de een z’n dood is de ander z’n brood. Op het moment dat Tom Petty zijn illustere collega’s David Bowie, Prince en Lemmy van Motorhead vervoegde, zien we in het Verenigd Koninkrijk een nieuw magazine ontstaan.

Planet Rock
Planet Rock is een uitgave van Bauer Media, dat ook al het toonaangevende Mojo uitbrengt. Het werd in mei gelanceerd en is ontsproten uit dat bekende muziekblad. Zowel de hoofdredacteur als de art director maakten de overstap van Mojo naar Planet Rock.

Opvallend is dat het merk Planet Rock al bestond. Dat is immers een radiozender uit dezelfde mediagroep, dat zo de multimediale toer opgaat. Waar het magazine context toevoegt aan de radiozender (met de passende ondertitel ‘Where Rock Lives’), brengt die omgekeerd bepaalde zaken ‘on air’ tot leven. Daarnaast heeft het merk ook een vaste schare fans uitgebouwd via zijn website en aanwezigheid op sociale media. Bauer Media wil dan ook alle mogelijke platformen inzetten om het merk snel extra bekendheid te geven.

Events en e-commerce horen daar ook bij. Planet Rock biedt tickets aan voor concerten en events die ‘hun goedkeuring wegdragen’ en online kunnen rockers zich tal van rockmemorabilia aanschaffen. Maar het meest verregaand is allicht de dating site die een onderdeel van planetrock.com vormt. Kwestie van een gelijkgestemde ziel te vinden…

Tot slot nog dit: het septembernummer was een collectors’ item. Het kreeg immers een ‘glow-in-the-dark’-cover met het logo van Black Sabbath. Het is duidelijk dat Planet Rock zich snel een plaatje in de harten en de brievenbussen van de rockfans wil verwerven…

Meer inspiratie vindt u bij deze magazines:

 

 

Print Friendly, PDF & Email