Surf naar

WeMedia

ROVA, da’s roadtrippen door Noord-Amerika

Roadtrippen is helemaal terug van weggeweest. Deze trend, die in de jaren stilletjes immens populair was, wordt langzaamaan opnieuw een favoriet bij de jongere generaties. De mooiste plekjes kunt u het beste met een camper ontdekken. Dat kan perfect dicht bij huis. Het Amerikaanse magazine ROVA legt u uit waarom.front of vintage VW recreational vehicle

ROVA staat voor ‘road vacations and recreational vehicles’. Het idee achter dit magazine is simpel: er wordt enkel rondgereden met campers en ouderwetse VW-busjes, en enkel op – al dan niet verharde – wegen. Al de rest is taboe. En we kunnen ze bij ROVA echt geen ongelijk geven, want wegen verbinden mensen en plekken met elkaar. Daarnaast focust het magazine slechts op één plek: Noord-Amerika. De place to be voor de Amerikaanse roadtripper. Voor ROVA is Noord-Amerika veel meer dan enkel steden. Dit land leert u pas kennen wanneer u er doorheen rijdt, van het ene plekje naar het andere, overal nieuwe belevingen ervarend.

 

Geografisch mag de scoop van ROVA-magazine dan wel wat beperkter zijn, maar de verhalen die ROVA deelt in haar magazine zijn dat absoluut niet. Inspirerende verhalen van ervaren roadtrippers die heel Noord-Amerika doorreizen, zijn het soort artikels waarmee ROVA ons uit de luie zetel probeert te krijgen. Het typisch Amerikaanse ‘roadlife’ om het zo maar te zeggen. Gelukkig zijn er ook een aantal praktische artikels voor de beginnende roadtripper. ‘Welke camper is het meest geschikt voor jou’ of ‘hoe bouw ik mijn VW-busje om tot de ultieme travelbuddy’, zijn slechts twee voorbeelden.

Maar wat mag er zeker niet ontbreken in een ‘travelmag’? Beeldmateriaal natuurlijk. Niets dat jou meer doet verlangen om in je camper te stappen en alles achter te laten. Het magazine staat vol met prachtige foto’s van de Amerikaanse natuur, met te midden van al deze schoonheid RV’s in alle vormen en maten. Het klinkt wat vreemd als we het zo beschrijven, maar het is een levensstijl om jaloers op te zijn. Leest u liever online, dan kunt u al deze geweldige verhalen ook op het online platform van ROVA lezen. De verhalen op de website bevatten zelfs meer fotomateriaal dan het magazine.

ROVA wordt uitgegeven door het Australische Executive Media. Europese uitgevers van reismagazines kunnen echter nog iets leren van dit magazine. Het feit dat ROVA zo sterk focust op één manier waarop je kan reizen en dit invult met verrassende verhalen, maakt dit magazine net zo aantrekkelijk. Het zoveelste artikel met de leukste adresjes of de mooiste plekjes om een selfie te maken, kan ons echt niet meer verlekkeren om erop uit te trekken. In Europa kunt u minstens even mooi, zo niet nog mooier roadtrippen. Dus waarom het ROVA-concept niet hier toepassen? Een Europese variant kan enkel maar succesvol zijn!

Bekijk ook deze inspirerende magazines:

Print Friendly, PDF & Email