Surf naar

WeMedia

Sanoma BrandCompass zet veroveringstocht verder

Insight Awards - Chris Llewellyn & Geert van BoxemNadat Sanoma al bekroond werd op de AMMA eind april, mocht de researchtool BrandCompass nu ook een internationale trofee in ontvangst nemen. Op de FIPP Insight Awards won het een van de twee Gold awards.

Reden voor de jury om een Gold toe te kennen was het innoverende gebruik van bestaande bronnen in een tool die de waarde van de magazine-industrie en van de partners aantoont op het vlak van de inkomsten. “De creatieve en nieuwe uitvoering hielp moedige adverteerders en hun bureaus om deze informatie in campagneplanning te gebruiken en om hun eigen merk (en die van hun concurrenten) te positioneren”, aldus de jury.

Ook op de AMMA eind april won deze tool een Gold, in de categorie Best Media Research.

De andere Gold ging naar een onderzoek van The Economist Group naar de rol van de traditionele media in het leven van de millennials. Volgens de jury ging het hier om een stevige brok research die de stereotypes over het gedrag van een zeer gegeerde doelgroep in vraag durfde stellen.

Insight Awards winners 2Naast twee Gold en een aantal Silver awards was er ook een FIPP Insight Overall Winner.
Die ging naar het MPA Magazine Media 360° Brand Audience Report. Deze veelbesproken ‘total brand’ meting wordt in de Verenigde Staten sinds 2014 gebruikt en geeft inzicht in het totaal bereik van magazinemerken, zowel in print, print+digital, als op websites, mobile en video. Sinds kort is op basis hiervan ook een ‘sales guarantee’ programma gestart voor Amerikaanse adverteerders (niet goed, geld terug).

Binnenkort gaan we op deze site dieper in op enkele van de winnende cases.

Meer over de Sanoma BrandCompass
Meer weten over alle FIPP Insight Awardwinnaars? Klik hier
Zie ook de samenvattingen op de Nederlandse MMA website

 

Print Friendly, PDF & Email