Surf naar

WeMedia

Snapchat goes print

Garage cover with SnapchatQR, RFID, NFC… Stuk voor stuk toepassingen die de link tussen print en online leggen. Telkens heeft de gebruiker echter een nieuwe app nodig. Waarom geen bestaande tool gebruiken, dachten ze bij het magazine Garage. Voortaan kan Snapchat ingezet worden om beelden te animeren.

Snapchat heeft de stap naar print gezet. Dat heeft het te danken aan het nieuwste nummer van Garage, een kunstzinnig magazine uit de Vice-stal. Wie de app van Garage downloadt en de cover van het septembernummer scant, ziet die geanimeerd worden met behulp van een Snapchat-filter. Snapchat treedt hiermee in de voetsporen van QR-code, RFID-toepassingen en NFC-tags.

Pierce Gibson, de designer die bij creatief bureau The Mill verantwoordelijk is voor het project, vertelt:

“Dit is een unieke kans voor de evolutie van print. Ze speelt in op een verwachting die steeds sterker wordt bij jongeren: de vervaging van de grens tussen on- en offline. Het was de bedoeling een beleving te creëren die naadloos zou overgaan van het papieren voorwerp naar de magazine-app en de Snapchat-filters om zo een volledig concept te scheppen.”

Op de cover staan of Willow Smith of Kendall Jenner en beide jongedames komen tot leven met behulp van de Garage-app en Snapchat. Lezers komen zo in een geanimeerde droomwereld terecht. Het concept word ook doorgetrokken in de reclame in het blad. Zowel de coveradvertentie van Burberry als de Dior-advertentie geven toegang tot een animatie van de foto’s van Pierre Debusschere. Bewegend beeld en print komen hierbij steeds dichter bij elkaar.

Bekijk de casemovie:

GARAGE Issue Nº11 Interactive Snapchat Cover from The Mill on Vimeo.

Bron: MM

 

Print Friendly, PDF & Email