Surf naar

WeMedia

Spotify voor magazines: MagZio

Magazines digitaal lezen, à volonté. Dat is wat MagZio, een nieuwe Nederlandse service, in het kort is. Spotify voor magazines dus. De grote vraag is natuurlijk of dit tot meer lezen zal leiden en een snellere penetratie van digitale magazines.

Bij MagZio kan men acht tijdschriften selecteren en direct lezen in de MagZine-app. De eerste maand is gratis en het abonnement is op ieder moment op te zeggen. De Nederlandse initiatiefnemer legt uit: “Het gemak waarmee we content willen krijgen, wordt steeds belangrijker. Mensen hebben business-modellen zoals Spotify en Netflix al omarmd en eigenlijk was het een logische stap dat er een all-you-can-read-model zou komen.”

MagZio Apps

Nadat magazines ‘uit’gelezen zijn kan men op de eigen klantpagina deze tijdschriften eenvoudig en onbeperkt omwisselen voor andere. Eenmaal gedownload, zijn de tijdschriften altijd offline leesbaar in de app. Zodra er binnen de opgegeven selectie een nieuwe editie verschijnt, staat deze voor de abonnee direct ter beschikking in de app.

Het MagZio-assortiment bestaat momenteel uit meer dan 80 verschillende Nederlandse magazines, zoals computerbladen, glossies, (auto)sport, culinaire tijdschriften en special interest. De klant leest zijn magazines met de MagZine-app op tablets en smartphones met iOS en Android en binnenkort ook op PC, laptop, Windows 10 tablet en telefoon.

 

 

Print Friendly, PDF & Email