Surf naar

WeMedia

TV+online+magazines: hoogste effectiviteit

Reclame werkt en magazines veroorzaken de hoogste stijging op “overtuigingsmetrics” als merkvoorkeur en aankoopintentie. Dat concludeert Millward Brown uit een analyse van meer dan 100 campagne-effectiviteitsonderzoeken.* Juist in combinatie met tv en online zijn print magazines zeer effectief. Online campagnes presteren dan ook beter samen met krachtige traditionele media als (print) magazines en tv.

Graph_Print_media_analysis

Magazinereclame (print) heeft de grootste positieve invloed op “overtuigingsmetrics” als merkvoorkeur en aankoopintentie vergeleken met andere media. Gemiddeld was de stijging door magazines 7% hoger dan bij online en 3% hoger dan bij tv. Er bleek overigens geen verschil te zijn van de effectiviteit van magazines tussen mannen en vrouwen.

De combinatie print magazines, tv en internet scoorde in de meeste gevallen het beste. Print magazines met tv had gemiddeld meer impact dan tv plus online. Meer zelfs: wie print toevoegt aan een tv-campagne zorgt voor een betere link tussen reclameboodschap en merk (merkattributie).

Terwijl het punt van afnemende meeropbrengst na 4 contacten met tv en online bereikt wordt (d.w.z. dat de efficiency van elk volgend contact lager is dan het vorige), blijft de effectiviteit van magazinecontacten stijgen. Merkvoorkeur, aankoopintentie en associatie met de boodschap groeien, ook bij hogere, 5+ contactfrequenties. Dat betekent dat adverteerders hun ROI kunnen verbeteren door print magazines zwaarder in te zetten in het mediaplan.  

Meer info HIER.

* Millward Brown, gespecialiseerd in reclame-onderzoek, analyseerde hun wereldwijde database van resultaten uit adverteerdersonderzoek in de periode 2007-2015. De ruim 100 studies staan voor meer dan 250.000 respondenten.

Andere artikelen over ROI en reclame-effectiviteit:

 

Print Friendly, PDF & Email