Sympathieke acties van magazines

#Flairraak homepage

Terwijl COVID-19 door het land raast probeert iedereen iets bij te dragen op zijn eigen manier. Ook magazines willen hun lezers een hart onder de riem steken. Maar hoe kunnen zij het verschil maken, los van hun informatiefunctie? Deze zeven magazines geven alvast het goede voorbeeld.

Lees ook: Inspirerende innovatie? Die vind je bij magazinemerken

Humo

Mensen hebben het langzaamaan gehad met al het gedoe rond het coronavirus. Over de aanvankelijke paniekgolf zijn we ondertussen heen. Toch is het nog steeds o zo belangrijk dat we ‘in ons kot blijven’, zoals Maggie De Block het prachtig verwoordde. En dat is exact wat Humo ons wil laten doen met Humo’s Quarantaine Festijn. Films zoals Twelve Years a Slave, documentaires, comedyshows van Hans Teeuwen en Wim Helsen en e-books van Tommy Wieringa en David van Reybrouck. Wat meer heeft u nog nodig om binnen te blijven? Maar er zit wel een addertje onder het gras… dit aanbod geldt enkel voor abonnees. Maar ook daar heeft Humo een antwoord klaar: het biedt een maand gratis lees- en kijkplezier zodat u zeker binnen blijft. Daarna kost het u 5 euro per maand. Maar wat is 5 euro nu als u daarmee uzelf en anderen beschermt?

Flair

Ook Flair probeert er bij haar lezers de moed in te houden. Mensen hebben nood aan interactie met anderen en net daar schuift Flair zich naar voor als een reddende engel. Dit doet ze met de hashtag #Flairraakt. Een hele database met kant-en-klare berichtjes die u naar vrienden en familie kan sturen. Want woorden verbinden en met woorden kan u mensen raken. U kan zelf een berichtje schrijven of er eentje personaliseren dat de redactie van Flair reeds ontwierp, en het vervolgens digitaal versturen. “Na deze quarantaine gaan we… wijne, wijne, wijne!” is alvast de favoriet van onze redactie.

#Flairraak homepage

Top Santé

Een van de meest sympathieke acties komt van het lifestyle magazine Top Santé. Uzelf en uw naasten gezond houden is namelijk waar het om draait. Maar hoe pakt u dat het beste aan? Wat doet u beter wel of juist niet? Is het belangrijk dat ik blijf sporten? Meer dan ooit legt Top Santé de nadruk op gezondheid. Daarom begonnen ze een virtueel vragenuurtje op Facebook. Aan het woord zijn dokters en gezondheidsspecialisten die een uur lang al uw vragen, al dan niet over COVID-19, beantwoorden.

Top Santé sur Facebook avec dr Sarkozy

Trends

Een andere sympathieke actie vinden we bij Trends. Geen lieve berichtjes of hilarische comedyshows, maar wel een bloedserieuze podcast. ‘Waarover?’ is een vraag die u zelf wel kan beantwoorden. Maar Trends vult haar coronapodcast wel goed in. Elke dinsdag en donderdag om 8 uur ‘s morgens laten ze iemand aan het woord die zijn verhaal doet over de impact van het virus op ons land. Zo kan u bijvoorbeeld luisteren naar Edward Roosens, hoofdeconoom bij het Verbond van Belgische Ondernemingen, die zijn verhaal doet over de economische impact van COVID-19. De episodes kan u beluisteren op de website van Trends.

Libelle

Ook Libelle slaat de handen in elkaar om de moed hoog te houden bij iedereen die thuis zit. En dat doen ze met het onlineplatform #wijhoudencontact. Want veel mensen moeten elkaar missen en iedereen kan wel een pick-me-up berichtje gebruiken. Maar geen geschreven berichtjes zoals bij Flair, wel foto’s en filmpjes die u op #wijhoudencontact plaatst om zo iedereen die het nodig heeft een duwtje in de rug geeft. Of zeg ‘dankuwel’ tegen iedereen die dat in deze tijden verdient: verplegers, dokters, supermarktbedienden, … Met dit platform heeft Libelle ook andere plannen, want wie weet krijgt uw post wel een plekje in het magazine.

Libelle Wijhoudencontact web page

Ciné Télé Revue

Een sympathieke actie vonden we ook bij het televisiemagazine Ciné Télé Revue. Uzelf bezighouden blijkt vaak moeilijker dan aanvankelijk gedacht. Om deze reden ontwierp Ciné Télé Revue de nieuwsbrief #Onrestechezsoi. Deze nieuwsbrief zorgt ervoor dat u in uw kot blijft. Wat kan u kijken op televisie, welke museums kan u virtueel ontdekken en waarmee kan u de kinderen bezig houden? Deze nieuwsbrief vertelt het je allemaal. Bovendien breidt het blad aanzienlijk zijn lezersrubriek uit, waarbij de ‘helden van vandaag’ een prominente plaats krijgen.

Dag Allemaal

#samentegencorona. Dat is de leus waarmee Dag Allemaal haar lezers wilt aanzetten tot binnen blijven. Ook hier spelen woorden en lieve berichtjes een cruciale rol. Via postkaartjes wilt Dag Allemaal mensen weer dichter bij elkaar brengen. Zij het vanop afstand want de regels van social distancing moeten nog altijd gerespecteerd worden. Via de website van het magazine kan u uw eigen postkaart ontwerpen. Voeg leuke foto’s toe en schrijf een tekstje. Daarna hoeft u nog enkel te versturen. Het sympathieke aan deze actie? Hou het modern en ga voor een digitaal kaartje of stuur een postkaart op de ouderwetse manier, via de post. Zo doet ook Dag Allemaal zijn duit in het zakje.

Gerelateerde artikels: