Surf naar

WeMedia

Tablet en smartphone: Leesgedrag verandert slechts langzaam

Het bezit van smartphone en tablet krijgt langzaam maar zeker invloed op het leesgedrag, maar het lezen van print nog altijd een grote plaats in het leven van consumenten inneemt. Dat is het resultaat van een recent Frans onderzoek.*

Lezen op papier is voor de meeste mensen nog altijd aangenamer dan lezen op het scherm. Vooral als het gaat om informatie die grondig doorgenomen en goed begrepen moet worden. Hoewel 2/3 van de Fransen een smartphone bezit en ruim een derde een tablet, geeft 65% dan ook aan wekelijks printmedia te lezen (81% minstens maandelijks). Opvallend nieuws: jongere doelgroepen (88% van de 18-24 jarigen) verschillen hierin niet van oudere.

 

Digitaal lezen krijgt wel de voorkeur als het gaat om snelle feiten, bijvoorbeeld wanneer er een antwoord gezocht wordt op een specifieke vraag (search). Logischerwijze is het ‘scherm’ ook geschikter voor het delen van informatie met anderen.

Print media hebben echter nog steeds een zeer duidelijk eigen functie te vervullen voor het Franse publiek. Naast grondig lezen en begrijpen ligt die ook in het bewaren van informatie: 40% prefereert nog altijd papier boven digitale opslag.

Meer lezen? Klik hier

* Onderzoek uitgevoerd door Seprem in een representatieve steekproef van 1.165 Franse consumenten tussen 18-65 jaar

Print Friendly, PDF & Email