Surf naar

WeMedia

Uncovered: magazines blijven taboes vermorzelen!

Na de eerste transgender op de cover van Cosmopolitan in Zuid-Afrika (lees hier meer) in 2019, is er nu een volgende primeur: het eerste zwarte mindervalide transgender-model, Aaron Philip, siert de cover van Paper magazine. Het is ‘Pride’-seizoen en Paper besteedt daar met zeven verschillende covers uitgebreid aandacht aan.

Lees ook: Magazinecover, een cultureel moment 

Een goede magazinecover weerspiegelt wat er cultureel leeft in de maatschappij en distilleert het tot een beeld. Dat betekent zichtbaar maken wat vaak verborgen blijft en bespreken wat niet overal een gemakkelijk gespreksonderwerp is. Naast klimaatverandering is diversiteit misschien wel hét maatschappelijke onderwerp van het moment, of het nu over gender (lees ook dit artikel), ras, geloof of leeftijd gaat. Of de zichtbaarheid, acceptatie en gelijkwaardigheid van mensen met een handicap in onze maatschappij; en met name in de mode.

Diversiteit: marktwaardige lichaamstypen

De Paper-cover met Aaron Philip houdt ons een spiegel voor van een waaier aan diversiteiten die samenkomen in deze ene persoon. De 18-jarige Philip is geboren met spastische verlamming en schreef al geschiedenis toen ze in september vorig jaar bij Elite Model Management in dienst trad.

Aaron Philip in Paper magazine

“De mode-industrie heeft voor lange tijd slechts een type lichaam gekend en een type ‘marketable’ figuur. Nu komen we in een tijd en een klimaat waarin alle lichaamstypen getoond en gevierd willen worden – niet alleen gevierd, maar gezien als aantrekkelijk en marktwaardig,” vertelde Philip CNN in een eerder interview.

Philip dankt haar succes zelf aan haar social media presence: ze heeft bijna 120.000 volgers op Twitter en Instagram. Daar kan ze nu dus haar eerste magazine-cover aan toevoegen.

Bron: CNN

Gerelateerde artikels: 

Print Friendly, PDF & Email