Surf naar

WeMedia

Whisky, doedelzakken en haggis: allemaal in een magazine

We kunnen het ons niet inbeelden: een magazine dat focust op de eigenheden van Vlamingen of Walen. In Schotland kan het wel. The Scots Magazine brengt de typische Schotse sfeer tot in de woonkamer. Ideaal in combinatie met een glas whisky. Zonder e.

Een maandblad met telkens 132 pagina’s. Boordevol entertainment en informatie over de Schotten, Schotse locatie, cultuur, ontspanning… Dat is The Scots Magazine. Op papier en digitaal.

“Every issue is a celebration of Scotland’s rich urban and rural life – from the great outdoors to the vibrant city scene; all complemented by stunning photograph”, omschrijft het blad zichzelf.

The Scots Magazine website

En dat is niet gelogen. Vooral de fotografie valt in dit blad op. In zoverre dat het een van de belangrijkste pijlers van het blad is, dat er fotowedstrijden zijn en dat er workshops over georganiseerd worden.

Ook opvallend is de grote aandacht van het blad voor schrijvers en voor events die rond literatuur worden opgezet. Ook duidelijk typisch Schots. Net als de aandacht voor geschiedenis.

Van caravans tot Outlander

Als u dacht dat een magazine over Schotland al ‘niche’ genoeg was, ontdek dan vooral de bladen die onder de beschermende paraplu van het moederblad zijn opgericht. Scottish Caravans & Motorhomes focust op het rondreizen in Schotland. Het blad verschijnt twee keer per jaar en brengt daarnaast ook nog een gids uit. Reviews van parken en caravans vormen de content.

Daarnaast is er Scotland Uncovered, een jaarlijkse gids – een bijhoudnummer – voor de abonnees.

Top of the bill is allicht Outlander Country, een – voorlopig eenmalig – magazine dat focust op de landelijke filmlocaties en volksverhalen van het tv-programma en de boekenreeks. Het blad kan zijn voet intussen naast die van The Scots Magazine zetten. Het heeft zelfs een indrukwekkende e-shop met tal van prularia.

Een magazine dat focust op de locaties uit Tabula Rasa… we zien het in ons land nog niet zo gauw gebeuren…

Laat u inspireren door andere Magazines in de Kijker:

 

Print Friendly, PDF & Email